naše ženke

Delia Honorable aka Pupa ženka, EMS kod: BSH o

Delia Honorable aka Pupa
Datum rođenja: 07.06.2016.
Spol: ženka
Boja: cimet
EMS kod: BSH o
Nosi gen za dugu dlaku
Krvna grupa A
Majka: Hawaii Honorable, BSH q
Otac: Nanuk von Grigoleit, BSH o
Roditelji PKD negativni

Vesela i srčana maca dolazi iz Češke Republike, od uzgajivača koji su bili među pionirima u uzgoju britanskih kratkodlakih mačaka cimet boje. Ta njena prekrasna boja, ovisno o svjetlu na kojem se gleda, preljeva se od medeno zlatne do čokoladne i užitak ju je promatrati. Ona je naša vjerna pratiteljica, sudionica u svim kućnim aktivnostima, vedre i prijateljske naravi. Njen pametni i zainteresirani pogled prati sve što radimo, a upotrebljava i popriličan broj mačjih riječi i zvukova koje smo upoznali, razumijemo i čine nam dan veselijim.

Mačke su poezija u pokretu.

Anonymous

Nausica Diva Catitta ženka, EMS kod: BLH e

Datum rođenja: 02.02. 2017.
Spol: ženka
Boja: krema 
EMS kod: BLH e
Krvna grupa A
Majka: CH Jessica Spring of British Luxury & Mirabile Dictu, BLH e
Otac: ICH Quatro Adorablecat, BLH d

Naša dugodlaka britanska maca dolazi iz Litve, iz jedne od najboljih uzgajivačnica britanskih dugodlakih mačaka. Zadovoljstvo je i čast imati Diva Catitta macu među našim uzgojnim ženkama. Nausica, naša “vintage“ maca, prekrasni je odjek prošlosti. Moje osobne, jer upravo je tako, u mojoj dječjoj mašti, izgledala bajkovita, najljepša, i skoro nestvarna maca iza čijeg se repa morala kovitlati čarobna prašina. A dio je i prošlosti uzgoja britanskih mačaka jer su dugodlake britanske mačke posljedica napora uzgajivača da križanjem održe i poboljšaju pasminu koja je bila skoro na rubu izumiranja nakon Prvog i Drugog svjetskog rata.
Nausica je malo kućno sunašce, u svakom trenutku prekrasan prizor, bilo da spava ili šeta visoko uzdignutog kitnjastog repa. Vedra je po boji, po naravi i po učinku kojeg ima na svakog promatrača.

Vrijeme ne može izbrisati sjećanje na dobru mačku.

Leo Dworken

Keep Calm Onlybricat aka Lady ženka, EMS kod: BSH a

Datum rođenja: 18.04.2017.
Spol: ženka
Boja: plava
EMS kod: BSH a
Krvna grupa A
Majka: Tahiti Onlybricat IT
Otac: Excellent Kitten Caffe PL
Roditelji: PKD negativni

Maca krasne naravi i savršenog krzna, naša plava britanka dolazi iz Italije, od uzgajivača koji dugi niz godina uzgajaju britanske kratkodlake mačke plave boje. Lady je nadimak dobila zbog svog dostojanstvenog držanja, mirnoće i prekrasnog krzna. Jako je dobrodušna i voli jesti, a igrati se može satima, bilo sama, bilo u društvu svoje najbolje prijateljice, Nausice.  Ni radi čega se posebno ne uzrujava, ne ljuti se baš nikad i rado se mazi. Krasna predstavnica svoje pasmine.

WordPress Security